Kouluun palaaminenko karmaisee? Ei hätää!

5 syys

Luihulehti kokosi taannoin kasaan joitakin enemmän kuin vain hieman säälittäviä, muka-hauskoja vinkkejä koulun aloitukseen, mutta nyt oikeasti, kuinka moni niistä todella on käyttökelpoinen? Minun puolestani tietysti vaikka jokainen luihuinen hankkikoon roiskuhupsun ja näyttäköön suohirviöiltä, mutta rohkelikkojen arvolle sellainen ei nyt vain yksinkertaisesti sovi. Luihuisilla tietysti ei ole kyseisessä diilissä juuri menetettävää, sillä suurin osa heistä näyttää suohirviöltä muutenkin, mutta rohkelikot sentään ovat kauttaaltaan keskimääräistä paremmannäköisiä yksilöitä. Ja kukapa itseään kunnioittava rohkelikko haluaisi ottaa mallia luihuisten suurimmasta Syrjäkylän Surkimuksesta, Ciarán O’Dwyerista ryhtyen laiskuriksi taikka vaarantaa sientenkasvatuksensa ja pääasiallisen nesteytyskeinonsa eli tuliviskin? Ei kukaan!

Tämän vuoksi Rohkureportaasi kokoaakin nyt huomattavasti paremmat vinkit koulun aloitukseen. Koska koulun penkille palaamista itsessään on melko vaikea välttää (kuten Luihulehden artikkelistakin ehkä huomasitte, eivät ideat olleet kovin käyttökelpoisia), me Rohkureportaasissa keskitymme enemmänkin siihen, miten koulun alkamisesta voi taas innostua ja motivoitua! Ja ei, emme tarkoita tietenkään siis varsinaisesta opiskelusta innostumista, joten kaikki korpinkynnet voivat lopettaa lukemisen jo tähän. Rohkelikot ja muut rohkelikonmieliset sen sijaan voivat jatkaa lukemista. (Ja luihuiset painua hankkimaan sitä roiskuhupsuaan.)

1. Päivitä pilailuvälinevarastosi

Onko sinulla tarpeeksi sontapommeja? Kilokielimellejä? Ei tietenkään, joten hanki nopeasti lisää ja muista samalla ostaa testattavaksi myös kaikki syksyn uutuudet, joita on sitten hyvä kokeilla niin opettajiin kuin pahaa-aavistamattomiin luihuisiinkin. Sekon pilailupuoti ystävällisesti suostui syksyn kunniaksi yhteistyöhön Rohkureportaasin edustamien köyhien opiskelijaraukkojen kanssa, joten jos tilausta postittaessasi sidot pöllösi vasempaan jalkaan punaisen ja keltaisen nauhan, saat kaikista pilailuvälineostoksistasi 10 % alennuksen! Huomatkaa, että tarjous on voimassa vain syyskuun ajan, joten toimikaa ripeästi!

2. Kouluta uusia ekaluokkalaisia

Rohkelikot ottavat luonnollisesti uudet oppilaansa aina vastaan avosylin ja suurella lämmöllä, joten kun nuo uudet, pienet pallurat taas vyöryvät makuusaleihin uuden lukuvuoden alussa, muista ottaa heidät siipiesi suojaan ja opeta heille tärkeitä selviytymistaitoja. Näihin lukeutuvat tietysti muun muassa erilaiset pilat sekä pistevähennysten välttely ja kelvollisen esseen pikakirjoittaminen ilman lähdemateriaalin lukemista. Sopivana korvauksena tarjoamastasi korvaamattomasta avusta voit toki käyttää ekaluokkalaisia esimerkiksi tuliviskilasisi täyttämiseen tai sienifarmisi hoitamiseen. Luihuisen ekaluokkalaisia puolestaan voit kouluttaa esimerkiksi muutamalla sontapommilla.

3. Harjoittele huispausta

Kuten Rohkureportaasin edellisessä artikkelissa todettiinkin, on luihuisten nykyinen huispaustiimi varsin tuhoon tuomittu. Joukkuen uusi kapteeni, entisen kapteenin Ciarán O’Dwyerin hyvä ystävä Darian Bringham, on kaikkien muiden tupien joukkueiden onneksi kiinnostuneempi hiustensa laittamisesta ja luihuisten joukkueen kaapujen designista kuin itse pelistä ja Rohkureportaasin luotettavan lähteen mukaan joukkueen harjoitusohjelma koostuukin lähinnä paljettien ompelemisesta huispauskaapuihin. Näin ollen siis Rohkelikon joukkueen ainoa edes puoliksi vakavasti otettava vastustaja on tänä vuonna niin sanotusti poissa pelistä jo alkumetreillä.

4. Kopioi kesäläksyt joltakin luokkatoveriltasi

Suurimmalla osalla rohkelikoista on luonnollisesti kesälomallaan parempaakin tekemistä kuin vääntää professori McGregorille 10 jalan esseetä maahiskapinoista tai laskea professori Cheshirelle 50 lähimmän sukulaisensa elämäntehtävät, joten ei ole mikään ihme, että suurin osa muistaa nyt vasta tätä lukiessaan, että kesäksi edes oli mitään läksyjä. Onneksi hätä ei kuitenkaan ole tämännäköinen! Jos olet onnekas, sinulla on joku keskimääräistä ahkerampi rohkelikkotoveri, jolta voit kopioida tehtävät. Jos taas et, saatat joutua tekemään sopimuksen jonkun korpinkynnen kanssa. Kohtuullinen sopimus on esimerkiksi tarjoutua vastineeksi olemaan kokeilematta pian postissa saapuvia uusia pilailuvälineitäsi juuri kyseiseen korpinkynsiyksilöön.

5. Koulunalkajaisjuhlat

Kaikkihan tietävät, että koulun niin sanotut alkajaispidot eivät ole mikään juhla siinä mielessä kuin me rohkelikot juhlan ajattelemme. Jos siellä ei ole sieniä tai tuliviskiä, se ei ole juhla. Niinpä alkajaisjuhlat kannattaakin järjestää ihan itse jonakin sopivana ajankohtana noin kuukauden kuluessa koulun alkamisesta. Tarvittaessa juhlia voi pitää useammatkin, kunhan ne sijoittuvat syyskuulle (lokakuussa on sopivampaa juhlia esimerkiksi etukäteishalloweenia). Tarjoiluja juhliin voi yrittää varastaa esimerkiksi koulun keittiöstä. Juomat ja sienet tosin yleensä löytyvät jostakin rohkelikkotornin uumenista jo valmiiksi, joten suuremmat tarjoilut eivät ole täysin välttämättömät.

Kirjoittanut: Lucas Mc Fhionnlaigh

Jätä kommentti