O’Dwyerin (hämmentävän heikko) huispausura yksinoikeudella!

21 Huh

Rohkureportaasi on saanut tietoonsa, että Ciarán O’Dwyer on palannut Tylypahka AM:iin! Eläköön, huutavat ne, jotka kaipasivat jotakuta kenen laiskuudelle naljailla. Eläköön, eivät huuda ne, jotka eivät siedä katsoa O’Dwyerin rumaa naamaa, eivätkä varsinkaan ne, jotka ovat valinneet lentoa ja huispausta lukujärjestykseensä. Irlantilaislaiskuri on nimittäin huispaisharrastajien suureksi harmiksi valittu sijaiseksi kyseisen oppiaineen opettajan virkaan.

Moni varmasti kysyy, miten huono oikein on Tylypahka AM:in taloustilanne, jos alan koulutusta vailla oleva, vastikään omat opintonsa lopettanut ja laiskaakin laiskempi O’Dwyer valitaan täydentämään koulun opettajakuntaa. Huhupuheiden mukaan myös henkilöstövastaavana toimivalla Luihuisen puheenjohtajalla, Jesse Cainella, olisi näppinsä taas vaihteeksi pelissä, mutta tämä artikkeli ei käsittele hämäriä olosuhteita, joissa O’Dwyerista tuli opettaja. Tämä käsittelee olosuhteita, joissa hänestä ei tullut huispaajaa, mikä sinänsä ei varmasti yllätä ketään.

Ciarán O’Dwyer ei koskaan liiemmälti huudellut siitä, että lähti ulkomaille huispaamaan. Silti kaikki varmasti huomasivat, että hänen valahtaneelta variksenpesältä näyttävät hiuksensa hävisivät aamiaispöydästä joulun alla armon vuonna 2013. Toisten mukaan patalaiska luihuispoika päätti pitää tauon uimisessa keskellä järveä aamu-uinnillaan ja joutui jättiläiskalmarin kitaan, toisten mukaan luuta riistäytyi O’Dwyerin mämmikourista ja poika sinkoutui avaruuden madonreiän kautta ulottuvuuksien väliseen aika-avaruustilaan. Tämä kaikki on kuitenkin vain huhupuhetta, sillä kuten Rohkureportaasi on jo aiemmin kertonut, poika lähti epätoivoisen unelman perässä Tadžikistaniin, tuohon huispauksen luvattuun maahan. Tai no ei ehkä ihan luvattuun maahan, sillä maailmanrankingissa vain Tuvalu ja Bhutan ovat heikommalla sijalla.

Rohkureportaasin tiedot eivät kuitenkaan rajoitu tähän, ehei. Sen sijaan lehdellä on sisäpiirin lähde Tadžikistanissa. Lähde on luotettava kuin professori McGregorin viinapää, mutta ikävä kyllä lähteen yksityisyyden suojelemiseksi Rohkureportaasi joutuu pitämään lähteen salassa. Mutta eihän se menoa haittaa.

Tosiaan, Ciarán O’Dwyer siirtyi Syrjäkylän Surkimusten pelaajalistoille joulutauon siirtoikkunassa paikkaamaan joukkueen vaihtopenkkiä, sillä kolmas varajahtaaja oli harjoituksissa nukahtanut luudanvarrelleen ja satuttanut tippuessaan ikävästi häntäluunsa. Vapaana agenttina kaupan ollut O’Dwyer oli seuralle helppo varapelaajaostos ja kaupat solmittiin hyvissä ajoin ennen siirtoikkunan sulkeutumista. O’Dwyer oli hyvää vauhtia matkalla kohti ihan kelvollista ammattilaisuraa.

Pian joukkueen johdolle kuitenkin selvisi, millainen treeni-into pojalla oli. Tai pikemminkin, ettei sellaista ollut. Hän pelasi itsensä varsin pikaisest joukkueenjohdon epäsuosioon ja kevään runkosarjan aikana O’Dwyer pääsi Rohkureportaasin lähteen mukaan kahdesti kentällä otteluiden venyttyä varamiehistömittaisiksi ja tällöinkin O’Dwyer otettiin viimeisenä varamiehenä kentälle molemmissa otteluissa. Maaleja jahtaaja sai aikaiseksi yhteensä kaksi, joista toisen vapaaheitosta. Hänen plus-miinus-tilastonsa roikkui hieman -200 alapuolella. Aloittelijalle kyseessä olisi ollut varsin ymmärrettävä tulos esimerkiksi kovatasoisessa Ison-Britannian ja Irlannin huispausliigassa, mutta että Tadžikistanin liigassa? Lähinnä hävettävää. Mitä muuta saattoi tosin olettaakaan. Joukkue ei luonnollisesti päässyt vuoden 2014 kevään pudotuspeleihin.

Kauden 2014-2015 alussa joukkue uudisti kovasti toimintaansa tähtäimessään ensimmäinen pudotuspelipaikka 20 vuoteen, mutta kuin ihmeen kaipalla AM:in oma poika onnistui säilyttämään paikkansa joukkueessa. Parannusta asemaan sen sijaan ei tullut ja peliaika hipoi samoja lukemia kuin edellisellä kaudella plus-miinus-tilaston noustessa kuitenkin hiukan -180 tietämille. Huhujen mukaan muu joukkue alkoi kypsyä O’Dwyerin ainaiseen lusmuiluun harjoituksista ja hän olisi joutunut tämän vuoksi ikävänluontoiseen pukukoppitappeluun. Huhu ei kuulosta lainkaan yllättävältä Ciarán O’Dwyerin tuntien.

Rohkureportaasi ei ole luotettavasta lähteestään huolimatta päässyt selville varsinaisesta syystä O’Dwyerin onnettoman huispaajanuran katkeamiseen. Pukukoppiselkkaus on yksi mahdollinen vaihtoehto ja se kuulostaa myös varsin uskottavalta. On myös mahdollista, että poika oli liian laiska huispaajanuransa jatkamiseen tai tyytymätön käsittämättömän surkeisiin pelituloksiinsa. Ei myöskään pidä unohtaa, että hänen tyttöystävänsä, Tara Barell, odotti koko ajan Tylypahka AM:issa sulhoaan yksin ja hyljättynä ja ehkä Ciaránia itseäänkin alkoi jo tulla ikävä. Viimeinen vaihtoehto on tosin varsin epäuskottava, sillä jokainenhan tietää, että O’Dwyer on aivan liian laiska tunteisiin.

Yhtä kaikki ja oli miten oli, kaikkien karsastama O’Dwyer ei enää ole Syrjäkylän Surkimusten riesana. Hyvä uutinen Tadžikistanin huispauselämälle, huono uutinen Tylypahka AM:ille. Eipähän tosin ainakaan tarvitse enää hävetä pojan huispausesitysten puolesta.

Kirjoittanut: Roy Whittemore

Yksi vastaus to “O’Dwyerin (hämmentävän heikko) huispausura yksinoikeudella!”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Rohkureportaasi paljastaa: Luihuisten huispaussalaliitto! | Rohkureportaasi - 26.4.2015

    […] Rohkureportaasin edellisessä artikkelissa lyhyesti todettiin, palkattiin Tylypahka AM:in oma Syrjäkylän Surkimus Ciarán O’Dwyer […]

Jätä kommentti