Rohkureportaasin palkinnot 2015

26 Kes

Kuten kaikki ovat varmasti vapaa-ajan dramaattisesta lisääntymisestä ja professori Cainen karmaisevien liemituntien puutteesta huomanneet, loma on viimein koittanut ja niin Tylypahka AM:in oppilaat kuin kaikille niin rakas opettajakuntakin ovat vaipuneet hyvin (tai joidenkin nimeltä mainitsemattomien lusmujen tapauksessa vähemmän hyvin) ansaitulle kesäpaussille. On siis aika virkistää mieltä ja ruumista vaikkapa huispausta pelaten tahi terveysvaikutuksiltaan monissa tutkimuksissa erinomaisiksi todistettuja sieniä nauttien. Näiden sinänsä jo riittävien vapaa-ajantoimintojen ohella on myös aika Rohkureportaasin perinteiselle palkintojenjaolle. Kuten jästien entinen (ja varsin tunnettu) pääministeri ja Nobel-voittaja Sir Winston Churchill sanoi hamalla 40-luvulla:

”Monia valtiomuotoja on kokeiltu ja kokeillaan tässä synnin ja murheen maailmassa. Kukaan ei väitä, että demokratia olisi täydellinen tai kaikkitietävä. Itse asiassa, on sanottu, että demokratia on huonoin hallintotapa, ellei mukaan lasketa kaikkia muita hallintotapoja, joita aika ajoin on kokeiltu.”

Rohkureportaasin toimitus on Churchillin kanssa aivan samaa mieltä tästä asiasta, mutta koska samaisen herran väitetään sanoneen

”Paras argumentti demokratiaa vastaan on viiden minuutin keskustelu keskivertoäänestäjän kanssa”

, päätimme kehittää demokratiaa entisestään ja jättää keskivertoäänestäjän kuulemisen väliin. Tuloksena on Demokratia 2.0™, demokratia, jossa äänioikeutettuja ovat kaikki Rohkureportaasin toimituksen jäsenet. Näin pidemmittä puheitta, tässä Rohkureportaasin Demokratia 2.0™-järjestelmää hyödyntäen päätetyt palkinnot:

Pedofiilein pedagogi

AM on kautta aikain ollut täynnä pedofiileja Jason Lowettista lähtien, mutta tällä hetkellä yksi lyö muut laudalta mennen tullen. Huispauksen opettajan sijaisena toimiva Ciarán O’Dwyer seurustelee tunnetusti Tara Barellin kanssa. Eihän siinä mitään, Barell on sentään yli 16. Täysin viatonta touhua, eikö vain? Väärin. O’Dwyer on opettajana auktoriteettiasemassa tyttöystäväänsä nähden ja näin ollen suojaikäraja on tässä tapauksessa 18. Palkinnon vie siis selvästi Ciarán ”Sakkoliha on hyvää” O’Dwyer.

Hämmentävän huono huispaaja

Tylypahka AM on täynnä huonoja huispaajia Luihuisen suuresta toivosta, Barry Brockista alkaen, mutta vain yhden huonous on hämmentänyt niin suuresti, että palkinto voidaan hänelle myöntää. Pikavisiitti Tadžikistanin huispausliigan hännänhuippuna keikkuvaan Syrjäkylän Surkimuksiin oikeuttaa Ciarán ”Syrjäkylän surkimus” O’Dwyerille palkinnon vailla vastalauseita.

Osaamaton osa-aikaopettaja/Säälittävän surkea sijainen

Tämän palkinnon nimeämistä tuli Rohkureportaasin toimituksen kesken pientä sanaharkkaa, joten allekirjoittanut päätti julkaista palkinnon molemmilla nimillä. Sen sijaan siitä ei syntynyt minkäänmoista erimielisyyttä, kuka kyseisen palkinnon ansaitsee. Voimme iloksemme todeta, että Ciarán ”Mitä on opettaminen?” O’Dwyer oli tässä kategoriassa täysin ylivoimainen.

Laiskaakin laiskempi lusmu/Anteeksiantamattoman aikaansaamaton

Kuten edellisessäkin kohdassa, myös tässä jouduimme yhdistämään kaksi titteliä, mutta ei anneta sen häiritä. On yleisesti tunnettua, että suurimmat lusmut sijoittuvat yleensä Luihuisen tupaan. Kaikkein lusmuimpia lusmuja ovat puolestaan ne, jotka eivät edes valmistu. Kun lasketaan yhteen yksi plus yksi, voidaan selkeästi päätellä, että tämä palkinto menee Ciarán ”Lahna” O’Dwyerille. Onnea Ciarán ja voimia lusmuiluun!

Taitamaton tuliviskituntija

Kaikkihan tietävät, että Rohkelikon urhea ja jalomielinen tuvanjohtaja, professori McGregor sivistyneenä ihmisenä tietää laatutuliviskit kuin omat taskunsa, mutta ikäväksemme emme voi myöntää edellä mainittua palkintoa hänelle, sillä hän ei millään muotoa ole taitamaton vaan pikemminkin äärimmäisen taitava tuliviskien suhteen ja noin yleensäkin elämässä. Sen sijaan tämä palkinto menee yksimielisesti Ciarán ”Kaikki 5/5, joisin” O´Dwyerille. Kaikkien on kyllä pakko myöntää, että yleisesti juopponakin tunnettu O’Dwyer on kyllä juomisen määrässä varsin ansioitunut, mutta taitavaksi tuliviskiasiantuntijaksi häntä ei voi kyllä kukaan parhaalla tahdollaankaan sanoa.

Hiukkasen homoseksuaali

Ensinnäkin allekirjoittanut tahtoo koko Rohkureportaasin toimituksen puolesta vakuuttaa, että tahdomme vain tukea seksuaalivähemmistöjen edustajia tässä julmassa maailmassa, eikä meillä ole mitään homoseksuaaleja tahi ylipäätään ketään muutakaan vastaan. Näin ollen, palkinnon voittajalle, Ciarán ”Kulissisuhde” O’Dwyerille tiedoksi, että meihin voi aina ottaa yhteyttä, mikäli elämässä tulee eteen ongelmia. Rohkureportaasi tukee tietenkin kaikkia muitakin avuntarvitsijoita.

Skandaalinkäryinen sientenkasvattaja

Perinteisesti sientenkasvatuksessa ansioituneet Jason Lowett ja Jesse Caine ovat Rohkureportaasin tietojen mukaan joutuneet muiden kiireiden vuoksi jättämään sieniharrastuksensa taka-alalle. Lowettilla on paljon parkuvaisempi rumilus kasvatettavanaan ja Caine puolestaan on sotkeentunut kaulaansa myöten eräisiin hämärätoimiin yhdessä rehtoritan Chinon kanssa. (Rohkureportaasi tiedottaa lisää koulun johtokaksikon hämäristä bisneksistä piakkoin, joten pysykää kuulolla skandaalinnälkäiset lukijat). Näiden kahden sinänsä varsin skandaalinkäryisen sientenkasvattajan sijaan palkinto menee Luihuisen tuvan entiselle sienispesialistille ja nykyiselle opettajakunnan sienispesialistille, Ciarán ”Yrttitiedon projekti” O’Dwyerille.

Näin lopuksi Rohkureportaasin toimituksen puolesta onnea kaikille palkinnonsaajille. Toivomme palkintojen aiheuttaman innostuksen siivittävän seuraavan lukuvuoden aikana jokaisen palkinnon saaneen entistäkin parempiin suorituksiin! Rohkureportaasin toimitus kiittää lukijoita kuluneesta lukuvuodesta ja poistuu takavasemmalle loman viettoon.

Kirjoittanut: Roy Whittemore

Suunnittelu: Roy Whittemore & Lucas Mac Fhionnlaigh

Jätä kommentti